آخرین مهلت پرداخت مالیات بر حقوق سال 99
برخی موارد در حسابداری وجود دارد که اگر در پرداخت به موقع این موارد کوتاهی کنید مشمول جرایم مالیاتی سنگین خواهید شد ، ارسال به موقع لیست مالیات بر حقوق و پرداخت این مالیات یکی از مهم ترین موارد مالیاتی برای صاحبان مشاغل خواهد بود.
قانون مالیات های مستقیم (ماده 86)
ماده 86 – پرداخت کنندگان حقوق هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن مکلف اند مالیات متعلق را طبق مقررات ماده(85) این قانون محاسبه و کسر و تا پایان ماه بعد ضمن تسلیم فهرستی متضمن نام و نشانی دریافتکنندگان حقوق و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل پرداخت و در ماههای بعد فقط تغییرات را صورت دهند.
تبصره 1- در مورد پرداختهایی که از طرف غیر از پرداخت کننده اصلی حقوق به اشخاص حقیقی، به عمل میآید، پرداخت کنندگان مکلفند هنگام هر پرداخت، مالیات متعلق را با رعایت معافیتهای قانونی مربوط به حقوق به جز معافیت موضوع ماده(84) این قانون، به نرخ مقطوع ده درصد(10%) محاسبه،کسر و حداکثر تا پایان ماه بعد با فهرستی حاوی نام و نشانی دریافتکنندگان و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل، پرداخت کنند و در صورت تخلف، مسوول پرداخت مالیات و جریمههای متعلق خواهندبود.
تبصره 2- پرداختهای دانشگاهها، مراکز و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارتخانه های علوم،تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وسایر موسسات آموزشی و پژوهشی قانونی دارای مجوز رسمی از وزارتین فوق الذکر میباشند، به اشخاص حقیقی اعم از کارکنان و غیر کارکنان خود در قالب حق التدریس مشمول مالیات مقطوع به نرخ ده درصد(10%) و حقالتحقیق، حق پژوهش و قراردادهای پژوهشی و تحقیقاتی مشمول مالیات مقطوع به نرخ پنج درصد(5%) با رعایت سایر احکام مقرر در تبصره(1) خواهد بود.
لیست حقوق
این لیست مربوط به جبران خدمتی است که صاحبان مشاغل باید به کارکنان خود در مدت یک دورهی زمانی مشخص پرداخت کنند ؛ این لیست به اندازه مقدار مشخص کارکرد هفتگی یا ماهانه به کارمندان پرداخت میشود.
دستمزد
برای معرفی دستمزد میتوان مثال قیمت را برای بازار کسب و کار زد، یعنی دستمزد تصفیه کننده بازار کار محسوب میشود.
انواع دستمزد
دستمزد را به دو دسته اسمی و واقعی دسته بندی میکنیم
دستمزد اسمی مقدار دستمزدی می باشد که به یک نیروی کار پرداخت می شود.
دستمزد واقعی بیانگر قدرت خرید نیروی کار با توجه به نسبت دستمزد اسمی به سطح عمومی قیمتها است.
معافیت از مالیات حقوق و بیمه
- هزینه عائله مندی؛
- بازخرید دوره مرخصی
- هزینههای سفر و ماموریت
- عیدی و پاداش آخر سال
- مابه التفاوت کمک هزینه مسکن خوار و بار در ایام بیماری
- حق شیر
- پاداش نهضت سوادآموزی
- حق تضمین کسر صندوق
- خسارت اخراج و مزایا پایان کار (سنوات)
- پاداش افزایش تولید
مهلت ارسال لیست مالیات حقوق و دستمزد
طبق قانون مالیات ها، ارسال لیست مالیات حقوق پرسنل در هر ماه اجباری می باشد و باید پس از انجام محاسبات حقوق و تهیه گزارشات ، لیست مربوطه فرستاده شود. بنابراین طبق قانون مالیات های مستقیم مهلت ارسال لیست مالیات حقوق و پرداخت مالیات آن به مدت 30 روز می باشد دقت کنید مهلت ذکر شده 30 روز می باشد، نه یک ماه و چنانچه در روز سی و یکم نسبت به ارسال یا تحویل لیست اقدام شود مشمول دیرکرد می باشد. (به موجب تبصره 3 ماده 219 قانون اصلاح موادی از قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1394/4/31، عبارت “تا پایان ماه بعد” جایگزین “ظرف سی روز” شده است.)
محاسبه حقوق و دستمزد
بسیاری بر این باورند که محاسبه حقوق و دستمزد فرایندی آسان می باشد و با یک فایل اکسل به راحتی انجام میگیرد. ولی این موضوع با افزایش نیروی انسانی، حقوق، بیمه و سایر هزینه های موجود در کسب و کار امری دشوار و دارای خطا خواهد بود پس پیشنهاد میکنیم برای دریافت مشاوره و انجام محاسبه حقوق و دستمزد کسب و کار خود با گروه مشاوران مالیاتی ما تماس حاصل فرمایید.
راشا مشاوران راستین
اگر هنوز لیست مالیات بر حقوق کارکنان خود را تحویل نداده اید و یا در پرداخت آن کوتاهی نموده اید هم اکنون با گروه مشاوره مالیاتی رشا تماس فرمایید تا علاوه بر ارائه مشاوره مالیاتی راه های معافیت از این گونه از مالیات را در اختیار شما قرار دهند.